Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Mleveno meso»Gnezda»Gnezda od mlevenog mesa u posudi iz mikrotalasne

Gnezda od mlevenog mesa u posudi iz mikrotalasne

Gergana  GeorgievaGergana Georgieva
Guru
24665880
Gnezda od mlevenog mesa u posudi iz mikrotalasne
Fotografije: Gergana Georgieva
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
17 min.
Ukupno
32 min.
Porcije
4
"Ukusna gnezda od mlevenog mesa za tren oka, uz pomoć mikrotalasne - neka vam je slatko"

Potrebni sastojci

  • za gnezda
  • mleveno meso - 750 g
  • luk - 1 glavica
  • hleb - 1 kriška
  • biber - 1/2 kašičice
  • origano - 1/2 kašičice
  • kumin - 1/2 kašičice
  • kurkuma - 1/2 kašičice
  • so po ukusu
  • za odozgo
  • jaja - 4 komada
  • maslac - 70 - 80 g
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • so - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite mleveno meso u duboku posudu. Isecite luk sitno ili izrendajte i stavite u mleveno meso.

Potopite kriške hleba, nakon toga iscedite rukama i stavite u posudu.

Dodajte začine i so po ukusu, nakon toga lepo promešajte.

Ovako dobijeno mleveno meso podelite na četiri jednake lopte.

Uzmite četiri posude, odgovarajuće za miktoralasnu - porcelanske, keramičke ili vatrostalne.

Namažite ih uljem. Pokvasite ruke vodom i od svake lopte mlevenog mesa oblikujte gnezda u posudama.

Stavite u mikrotalasnu i pecite 10 minuta, nakon toga izvadite i u svaku posudu razbijte jedno jaje.

Odozgo svako jaje prelijte prethodno rastopljenim maslacem, alevom paprikom i prstohvatom soli.

Vratote posude u mikrotalasnu i kuvajte još 7 minuta.

Izvadite posude iz rerne i ostavite nekoliko minuta da se ohlade, nakon toga izvadite gnezda iz njih.

Servirajte ih zajedno sa zelenom salatom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: