Način pripreme
Stavite mleveno meso u duboku posudu. Isecite luk sitno ili izrendajte i stavite u mleveno meso.
Potopite kriške hleba, nakon toga iscedite rukama i stavite u posudu.
Dodajte začine i so po ukusu, nakon toga lepo promešajte.
Ovako dobijeno mleveno meso podelite na četiri jednake lopte.
Uzmite četiri posude, odgovarajuće za miktoralasnu - porcelanske, keramičke ili vatrostalne.
Namažite ih uljem. Pokvasite ruke vodom i od svake lopte mlevenog mesa oblikujte gnezda u posudama.
Stavite u mikrotalasnu i pecite 10 minuta, nakon toga izvadite i u svaku posudu razbijte jedno jaje.
Odozgo svako jaje prelijte prethodno rastopljenim maslacem, alevom paprikom i prstohvatom soli.
Vratote posude u mikrotalasnu i kuvajte još 7 minuta.
Izvadite posude iz rerne i ostavite nekoliko minuta da se ohlade, nakon toga izvadite gnezda iz njih.
Servirajte ih zajedno sa zelenom salatom.