Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Pasulj sa sofritom, mlevenim mesom i rebrima iz rerne

Pasulj sa sofritom, mlevenim mesom i rebrima iz rerne

ZoriZori
Guru
7292375k218
Pasulj sa sofritom, mlevenim mesom i rebrima iz rerne
Fotografije: Zori
1 / 7
26/02/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
90 min.
Ukupno
105 min.
Porcije
8
"Pasulj sa jedinstvenim sosom, rebrima i mlevenim mesom - ukus u koji ćete se zaljubiti"

Potrebni sastojci

  • pasulj - 1 paket, zreo
  • soda bikarbona - 1 kašičica
  • paradajz - 1 tegla, sterilizovan
  • svinjska rebra - 400 g
  • mleveno meso - 400 g, mešano
  • mladi luk - 1 veza
  • šargarepa - 2 komada
  • luk - 1 glavica
  • beli luk - 3 čena
  • maslinovo ulje - 5 supenih kašika
  • bujon - 2 šolje, teleći
  • biber
  • so
  • peršun - 1/2 veze
* merne jedinice

Način pripreme

Prethodno potopimo pasulj prethodnu noć u vodu i rastvorimo sodu u njoj. Ujutru prospemo vodu i obilno operemo. Skuvamo pasulj dok ne omekša.

Ugrejemo maslinovo ulje u tiganju i propržimo mleveno meso dok ne dobije braonkastu boju uz neprestano mešanje (da se izmrvi). Dodajemo sitno iseckan crni luk i mladi luk. Nakon nekoliko minuta dodjemo sitno iseckanu šargarepu.

Mešamo dok povrće ne omekša. Kad se dobro izdinsta dodajemo i rebra. Na kraju dodajemo beli luk, isečen krupnije i sitno iseckan paradajz. Ostavljamo jelo da provri, smanjumo vatru i ostavljamo da se krčka, pokriveno poklopcem oko 10 minuta.

U pleh sipamo pasulj, oceđen od vode, smesu iz tiganja i pospemo obilno peršunom, solju po ukusu i biberom. Prelijemo bujonom.

Pečemo u prethodno ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni oko 40 minuta ili dok ne ispari višak tečnosti.

Serviramo sa strukom peršuna.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: