Šampinjoni sa divljim lukom i maslacem

26/02/2019
"Iz kuhinje se širi magičan miris šampinjona sa divljim lukom i maslacem, koji kao da vas zove "
Priprema15 min.
Kuvanje15 min.
Ukupno30 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano64
  • Pregledi tokom meseca3
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • šampinjoni - 700 g, braon
  • divlji luk - 3 struka
  • nana - 1 kašičica, suv
  • univerzalni začin - 1 kašičica
  • beli bier - prstohvat, u prahu
  • maslac - 1/2 paketa
  • ulje - 3 supene kašike
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Operite i isecite braon pečurke na listiće.

Divlji luk sitno isecite. U duboki tiganj sipajte ulje i maslac.

Sipajte isečene pečurke i posipte prstohvatom soli. Mešajte s vremena na vreme, kad voda ispari, koju su pustile, dodajte luk i vegetu, nanu i beli biber.

Braon pečurke se preporučuje više nego bele, zato što su aromaitčnije i sadrže manje vode, sa savijaju se toliko prilikom prženja.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar