Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjene pečurke»Braon šampinjoni iz rerne sa maslacem i belim lukom

Braon šampinjoni iz rerne sa maslacem i belim lukom

ZoriZori
Guru
8932865k
Braon šampinjoni iz rerne sa maslacem i belim lukom
Fotografije: Zori
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Odlične za predjelo ili prilog, a možete ih jesti prosto ovako"

Potrebni sastojci

  • braon šampinjoni - 12 komada, krupniji
  • maslac - 80 g
  • beli luk - 3 čena
  • belo vino - 50 ml
  • mirođija - 1 kašičica, suva
  • biber - sveže samleven
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Braon šampinjone operite pažljivo i odvojite korene.

Na korenima isecite malo od donjeg dela koji je grublji, nakon toga ih sitno iseckajte.

Čenove belog luka očistite i sitno iseckajte.

Klobuke pečuraka poređajte u vatrostalnu činiju, namazanu maslacem, pospite sa malo soli, mirođije i napunite iseckanim čenovima belog luka i isečenim kor80enima.

Na svaku pečurku stavite parče maslaca i ponovo posolite i pobiberite.

Na kraju na dno pleha sipajte belo vino.

Pecite u prethodno ugrejanoj rerni na 180-200 stepeni na srednjoj rešetki dok ne dobijete lepu zlatnobraon boju - oko 15-20 minuta.

Po želji prvih desetak minuta dodajte ponovo malo maslaca na svaku i vratite u rernu.

Servirajte na tanjiru prelivane sosom koji se odvojio u plehu.

Bon apeti!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: