Ruske palačinke bez kvasca

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj70363
26/02/2019
"I bez kvasca su palačinke, pri tom raskošne "
Priprema20 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno50 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano260
  • Pregledi tokom meseca7
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • jaja - 4 komada
  • sveže mleko - 1 šolja
  • so - 1/4 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • brašno - 1 šolja
  • maslac - za mazanje
  • sir - 200 g
  • sllatko od jagoda - 100 g
* merne jedinice

Način pripreme

Odvojimo belanca od žumanaca. belanca umutimo u sneg.

Žumanca pomešamo sa mlekom, solju i brašnom i umutimo mikserom u glatku smesu.

Dodajemo belanca i mešamo pažljivo kašikom.

Tiganj namažemo maslacem, zagrevamo na ringli i sipamo 1/2 kutlače smese, raspoređujući ravnomerno. Kada je gotovo sa jedne strane okrećemo i sa druge.

Vadimo u tanjir i mažemo maslacem. Tako priavimo ruske palačine dok se smesa ne potroši.

Mažemo ih slatkom, odozgo izmrvimo sir i uvijamo u rolnicu. Serviramo ih tople.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar