Velike pohovane ćuftice

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
8612
3
27/02/2019
"Velike ćuftice za velike izelice "
Priprema30 min.
Kuvanje10 min.
Ukupno40 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano119
  • Pregledi tokom meseca21
  • Pregledi tokom sedmice4
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • mleveno meso - 350 - 400 g, mešano
  • luk - 1 glavica, crni
  • hleb - 3 kriške, stari
  • jaja - 2 komada
  • peršun - 4 - 5 strukova
  • biber - prstohvat
  • so - po ukusu
  • Za pohovanje
  • ulje - za pohovanje
  • jaja - 2 komada
  • kukuruzno brašno - 3 - 4 kašika
  • brašno - 3 - 4 kašike, belo
* merne jedinice

Način pripreme

Hleb se natopi, iscedi dobro i namrvi na sitno. Luk se narenda, a peršun se iseče na sitno.

U posudi pomešamo luk, peršun, hleb, jaja, so, biber, dobro promešamo i dodajemo i mleveno meso i zamesimo da se dobro začini.

U jedan duboki tanjir razbijemo jaja za pohovanje i dobro ih umutimo, u drugom tanjiru pomešamo dve vrste brašna i promešamo ih.

Zagrevamo ulje i uzimamo pola mlevenog mesa, oblikujemo veliku ćufticu, uvaljamo sa dve ruke u jaja, nakon toga u brašno, ponovo u jaja, ponovo u brašno i pažljivo spuštamo u ulje da se pohuje (ringla treba da je veoma jaka).

Tako napravimo i drugu ćufticu, a nakon što se isprže/ispohuju s jedne strane, okrećemo ih na drugu.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar