Način pripreme
Stavite vodu za testo da provri zajedno sa solju i maslacem. Nakon što se maslac istopi sipajte brašno ojednom i mešajte na laganoj vatri drvenom varjačom, dok se testo ne pretvori u loptu.
Kad je gotovo, sklonite sa ringle i ostavite da se ohladi. Nakon što se prohladi testo, počnite da dodajete jaja, jedno po jedno, pa nakon svakog dobro mešajte dok ga testo ne upije dobro.
Zagrejte ulje. Stavite testo u špric sa tankim i reckastim nastavkom. Našpricajte u vrelo ulje parčiće dužine između 10 i 15 centimetara. Pržite dok ne dobiju zlatastu boju. Uvaljajte čurose u smesu od cimeta i šećera.
Rastvorite skrob za čokoladni sos u 100 ml svežeg mleka. Ostatak mleka stavite da provri sa šećerom i vanilom. Dodajte prethodno namrvljenu čokoladu i mešajte dok se ne istopi.
Dodajte mleko sa skrobom uz neprestano mešanje. Nakon 3-4 minuta čokoladni sos je gotov. Servirajte gotove čurose sa čokoladnim sosom i štapićem cimeta za ukras.