Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Hleb iz mini pekare»Farmerski hleb u mini pekari

Farmerski hleb u mini pekari

Yanitsa NikolovaYanitsa Nikolova
Šef kuhinje
22874943
Farmerski hleb u mini pekari2 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
5 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
185 min.
Porcije
8
"Nećete poverovati da možete pripremiti seoski hleb, ali ne u rerni, nego u mini pekari"

Potrebni sastojci

  • voda - 210 ml
  • brašno - 350 g, belo
  • mleko u prahu - 1 supena kašika
  • so - 1 1/2 kašičica
  • šećer - 1 1/2 kašičice
  • kravlji maslac - 1 supena kašika
  • suvi kvasac - 3/4 kašičice
  • za posipanje
  • semenke - 1/2 kašičice ili
  • integralno - 25 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu mini pekare stavljamo prvo tečne sastojke, posle suve.

Ukljućujemo prvo glavni program za beli hleb, koji je oko 3 sata, a 10 minuta pre pečenja, hleb namažemo vodom i posipamo semenkama ili brašnom.

Nakon što ispečemo stavljamo na rešetku da se ohladi.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: