Farmerski hleb u mini pekari

Катарина КнежевићКатарина КнежевићPočetnik
28/02/2019
"Nećete poverovati da možete pripremiti seoski hleb, ali ne u rerni, nego u mini pekari "
Priprema5 min.
Kuvanje180 min.
Ukupno185 min.
Porcije8
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano240
  • Pregledi tokom meseca9
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • voda - 210 ml
  • brašno - 350 g, belo
  • mleko u prahu - 1 supena kašika
  • so - 1 1/2 kašičica
  • šećer - 1 1/2 kašičice
  • kravlji maslac - 1 supena kašika
  • suvi kvasac - 3/4 kašičice
  • za posipanje
  • semenke - 1/2 kašičice ili
  • integralno - 25 g
* merne jedinice

Način pripreme

U posudu mini pekare stavljamo prvo tečne sastojke, posle suve.

Ukljućujemo prvo glavni program za beli hleb, koji je oko 3 sata, a 10 minuta pre pečenja, hleb namažemo vodom i posipamo semenkama ili brašnom.

Nakon što ispečemo stavljamo na rešetku da se ohladi.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar