Način pripreme
Kineska hrana se najbolje kuva u voku, ako nemate, možete koristiti drugi duboki tiganj. Kuvajte na jakoj vatri, zato je najbolje da se prethodno pripremite da vam bude pri ruci.
Prvo marinirajte meso, pošto treba da stoji u marinadi bar 20-30 minuta. Isecite meso na žilijen jednake veličine i prelijte sa 1-2 supene kašike ulja, 2-3 supene kašike skroba, 1 supenom kašikom soja sosa, biberom, prstohvatom soli, pola kašičice šećera, belim lukom u prahu. Dobro promešajte i ostavite u frižideru.
Skuvajte pripremljene nudle prema uputstvu na pakovanju. Osnovna pravila su da tre da ih stavite kad voda provri i obično oduzima 4-5minuta da se skuvaju, ali ih pre toga isecite na manje komade. Kuvane nudle izvadite iz vode i obilno prelijte susamovim uljem, to neće dozvoliti da se zalepe.
Isecite šargarepu, pečurke i paprike na žilijen (trakice isečene pod uglom), pazite da budu jednake veličine, da bi se ravnomerno ispržle i da bi ostale hrskave. Ljutu papriku isecite na krugoe, a luk na 4-5 komada.
Stavite 2-3 supene kašike ulje i ugrejte dobro na visokoj temperaturi. Stavite isečeno meso i pržite nekoliko minuta. Kad meso bude gotovo, izvadite ga iz masti i ostavite sa strane.
U ulje, u kome ste pržili meso stavite 1 kašičicu čilija, pola kašičice sitno iseckanog belog luka i đumbir. 20 sekundi kasnije stavite povrće, stavite tvrđe povrće prvo (šargarepu, papriku, luk).
Pošto se prži na veoma visokoj tempraturi, mešajte često i očekujte da se povrće kuva veoma beto. Kad procenite da je povrće gotovo, smanjite vatru, dodajte meso i nudle. Stavite 1-2 supene kašike soja sosa, 1 kašičicu ulje.
Testeninu servirajte dok je još topla.
Prijatno!