Bonapeti.rs»Recepti»Glavna jela»Punjene paprike»Male paprike sa nadevom i mlečnim prelivom

Male paprike sa nadevom i mlečnim prelivom

Daniela RusevaDaniela Ruseva
Kuvar
22453950
Male paprike sa nadevom i mlečnim prelivom
Fotografije: Daniela Ruseva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"I male paprike, i male sarmice su najukusnije - iz ličnog iskustva kažemo"

Potrebni sastojci

  • paprike - 600 g, mini
  • mleveno meso - 200 g
  • luk - 1 komad
  • šargarepa - 1 komad
  • pirinač - 4 kašika
  • biber - 1 prstohvat
  • kumin - 1 prstohvat
  • čubar - 1 prstohvat
  • aleva paprika
  • pardajz - 1 komad
  • ulje
  • so
  • za preliv
  • jaja - 2 komada
  • brašno - 1 kašika
  • kiselo mleko - 4 kašike
  • sveže mleko - 1 šolja
  • so - 1 - 2 prstohvata
  • peršun - 4 - 5 strukova
* merne jedinice

Način pripreme

Ove male šarene paprike, osim što su mnogo simpatične, čvrse su, a veoma malo smenki i voma prijatnog slatkog ukusa. Operite i očistite paprike od drški i semenki.

U maloj posudi zagrejte 4-5 kašika ulja i u njemu zapržite iseckan luk zajedno sa šargarepom, isečen na sitne kocke. Ubacite i opran i isecđen pirinač.

Promešajte i čim pirinač postane prozračan, dodajte mleveno meso, prethodno razmućeno sa šoljom vode. Tako neće biti grudvica.

Dodajte začine i prečijte sa šoljom vode. Dodajte iseckan paradajz, oljušten od ljuske. Ostavite da provri 5-6 minuta na vatri i sklonite.

Svaku papriku oštrim nožem probušite s jedne strane. Napunite paprike nadevom pomoću kašičice, a otvor zatvorite sa malim poklopcem od paradajza.

Poređajte paprike u posudu za pečenje probodenim delom na dole. Prelijte jednom šoljom vode i kapnite odozgo dve kašike ulja, pospite prstohvatom soli i stavite u zagrejanu rernu.

Kuvajte na 180 stepeni 45 minuta, a za to vreme možete da napravite mlečni preliv.

Umutite dva jaja sa prstohvatom soli i dodajte jednu kašičicu brašna. Razmesite sa 4 kašike kiselog mleka i jednom velikom šoljom svežeg mleka.

Izvadite paprike iz rerne, prelijte ih mlečnom smesom i vratite na još 6-7 minuta dok se preliv ne zapeče.

Pospite peršunom pri serviranju.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: