Pržene ostrige

Elena TodorovaElena Todorova
Kuvar
30271
Pržene ostrige1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
10 min.
Kuvanje
20 min.
Ukupno
30 min.
Porcije
4
"Ostrige, kakve ste imali mogućnost da probate u najboljim restoranima, već i u vašoj kući uz tačan recept"

Potrebni sastojci

  • ostrige - 20 komada
  • prezle - 100 g
  • jaja - 1 komad
  • sveže mleko - 1 kašika
  • ulje - 2 - 3 kašike
  • biber
  • peršun
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Pažljivo otvorite ostrige pokušavajući da zadržite njihov sok. U loncu skuvajte plodove mora u sopstvenom sosu.

Kada su ostrige gotove, izvadite ih i ostavite ih nekoliko minuta na ubrusu da se ocede i osuše.

Umutite jaje dobro, dodajte mleko, so i biber, kao i peršun, koji ste isekli na veoma sitno.

Uvaljajte ostrige u prvo u prezle, zatim u jaja i ponovo u prezle i pržite u vrelom ulju.

Poslužite uz salatu po izboru.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: