bonapeti.rs»Recepti»Morski Plodovi»Ostrige Rokfeler

Ostrige Rokfeler

Ostrige Rokfeler
Fotografije: Jordanka Taseva
22/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
"Ostrige sa spanaćem - ukus koji nećete zaboraviti"

Potrebni sastojci

  • ostrige - 500 g
  • beli luk - 3 - 4 čena
  • sos vorčester - 1/2 kašičice
  • spanać - 50 g
  • prezle - 1 supena kašika
  • so
  • biber
  • kačkavalj - 50 g
  • maslac - 1 supena kašika
* merne jedinice

Način pripreme

Ostrige dobro operite. Poređajte u pleh. U ugrejanom tiganju rastopite maslac i dinstajte luk i beli luk, sitno iseckane.

Dodajte sos, so i biber po ukusu. Dodajte spanać i prezle i dobro promešajte.

Dobijenim sosom prelijte ostrige i pecite u rerni na 200 stepeni.

Pecite oko 10 minuta.

Izrendajte kačkavalj i ostavite da se lepo rastopi preko ostriga.

Servirajte sa čašpm belog vina.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: