Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Pržena svinjetina»Svinjetina sa paprikom na španski način

Svinjetina sa paprikom na španski način

Vanya GeorgievaVanya Georgieva
Guru
1k2584k
Svinjetina sa paprikom na španski način
Fotografije: Vanya Georgieva
2 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"A da znate samo kakvu smo unikatnu svnjetinu spremili, zaboravićete na svakakve dijete, svakakav post"

Potrebni sastojci

  • svinjska plećka - 500 g
  • čorizo - 50 g
  • luk - 1 glavica
  • paprika - 1 komad, zelena + 1 crvena
  • ljuta paprika - 1 komad (zelena)
  • paradajz - 350 g, konzerva
  • šećer - prstohvat
  • grašak - 100 g
  • kukuruz - 100 g
  • šargarepa - 1 komad
  • zelene masline - 10 komada
  • aleva paprika - prstohvat
  • peršun - 3 struka
  • maslinovo ulje
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite svinjsku plećku na kocke, a čorizo - na male komadiće. Luk i ostalo povrće isecite na ivice, kukuruz i grašak mogu da budu konzervisani ili zamrznuti.

U duboki tiganj stavite meso i luk da se dinstaju pokriveni poklopcem. Kasnije nakon što je meso izdinstano, dodajte čorizo i isečeno povrće, zajedno ih promešajte i dodajte paradajz iz konzerve.

Ostavite ih na tihoj vatri oko 20 minuta, pre nego što isključite ringlu, dodajte i isečene masline.

Servirajte jelo toplo, posuto sitno isečenim peršunom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: