Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Humus»Humus sa pečenim paprikama i tahinijem

Humus sa pečenim paprikama i tahinijem

Hrana za DushataHrana za Dushata
Glavni urednik
367532k
Humus sa pečenim paprikama i tahinijem
Fotografije: Hrana za Dushata
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
2
"O hrani za dušu znaju..."

Potrebni sastojci

  • leblebije - 1 tegla/konzerva
  • paprike - 3 - 4 komada, crvene
  • limun - 1 komad
  • beli luk - 1 glavica
  • tahini od susama - 1 kašika
  • peršun - 3 - 4 struka
  • sirće - 50 ml
  • maslinovo ulje - 150 ml
  • šećer - 1 kaška
  • baget - 1 komad
  • kumin
  • biber
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Stavite skuvane leblebije u mikser, dodajte so, biber i kumin. Dodajte tahini i maslinovo ulje, miksujte dok konzistencija ne postane homogena. Nakon toga dodajte sok od jednog limuna.

Začinite očišćene i prepolovljene paprike sa maslinovim uljem i solju i ispecite ih u rerni prethodno zagrejanoj na 250 stepeni.

Isecite hleb i zapecite ga u rerni uz peprike dok ne postane zlatast.

Za marinadu isecite peršun i beli luk. Stavite u posudu i dodajte sirće, maslinovo ulje, so i šećer. Pomešajte dobro. Oljuštite isečene paprike.

Presecite glavicu belog luka sa ljuskom po širini i stavite je da se zaprži na kratko u tiganju sa zagrejanom masnoćom.

Ispecite paprike i oljuštite i isecite na male kocke i dodajte u marinadu. Dobro promešajte.

Natrljajte ispečen hleb čenom belog luka.

Serivrajte humus, garnirajući sa pečenim paprikama, pečenim belim lukom i kriškama hleba.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: