Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Ćufte od Krompira»Ćuftice sa krompirom, sirom i mirođijom

Ćuftice sa krompirom, sirom i mirođijom

VeselinaVeselina
Inovator
134431k24
Ćuftice sa krompirom, sirom i mirođijom
Fotografije: Veselina
1 / 4
05/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
25 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"Verujete li da ćuftice od krompira mogu da budu ukusnije od ćuftica od mlevenog mesa?"

Potrebni sastojci

  • jaja - 1 komad, malo za valjanje
  • šargarepa - 1 velika (kisela iz turšije)
  • so
  • biber
  • mirođija - 1 kašika
  • krompir - 5 komada
  • jaja - 1 komad, malo za sjedinjavanje
  • ulje - za prenje
  • sir - 50 g
  • ulje - 1 kašika
  • luk - 1/4 glavice
  • brašno - za valjanje ćuftica
* merne jedinice

Način pripreme

Nisu tradicionalne ćuftice, imajući u vidu to da se stavljaju kisele šargarepe, ali ispadaju mnogo ukusne. Jela sam ih u gostima i svidele su mi se.

Skuvamo pet krompira u vodi u šerpi na ringli. Nakon što ih skuvamo narendamo ih na rende. Sir takođe narendamo na rende ili namrvimo viljuškom. U posudu stavljamo sir, luk, krompi, kašiku brašna, kašiku ulja, so po ukusu i biber po ukusu.

Narendamo 1 kiselu šargarepu iz turšije na rende. Dodajemo i nju. Razbijamo jedno jaje u posudu. To je neophodno za sjedinjavanje. Sečemo mirođiju na veoma sitno. Neophodna nam je jedna kašika za ukus i aromu smese. Zamesimo rukama smesu. Ostavljamo je na hladnom u frižider na 30 minuta, porkivenu folijom.

U odvojenu posudu stavljamo malo vode. Vodom nakvasimo ruke i oblikujemo ćuftice. Da bi nam bilo kaže da možemo da ih oblikujemo ređamo ih na pleh ili u veliki tanjir. Od tih sastojaka se dobija 11 komada. Zagrevamo ulje za prženje u tiganju na ringli.

U tanjiru umutimo jedno jaje za valjanje. U drugi tanjir stavljamo malo brašna za valjanje. Prvo uvaljamo oblikovane ćuftice u brašno, a posle i u jaje. Pržimo u vrelom ulju, okrećući sa obe strane. Nije im potrebno mnogo vremena da se prže, budu brzo gotove.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: