Prolećna janija sa zeljem i teletinom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
340
365
Prolećna janija sa zeljem i teletinom
Fotografije: Rositsa Petrova
05/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Skuvaj40 min.
Ukupno60 min.
Porcije6
"Zelje i teletina - očekivano dobra i ukusna kombinacija"

Potrebni sastojci

  • zelje - 300 g (može i iz zamrzivača)
  • mladi luk - 2 veze
  • teletina - 500 g
  • ulje - 20 - 30 ml
  • brašno - 1 kašika
  • aleva paprika - 1 kašika
  • nana
  • biber
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Teletinu isecite na komade veličine zalogaja i skuvajte je. Možete koristiti i konzerviranu teletinu, pa je ne morate kuvati.

Operite zelje i mladi luk, pa ih iseckajte.

U šerpu stavite ulje i nasečeno zelje i luk. Dinstajte povrće kratko sa malo vode.

Kada voda ispari, dodajte brašno, alevu papriku, nanu, biber i so po ukusu. Promešajte.

Dodajte 3 čaše tople vode i ostavite na tihoj vatri da se krčka oko 20 minuta.

Na kraju dodajte teletinu i kuvajte još 20 minuta.

Pospite svežim peršunom i jelo je spremno za posluženje.

Prijatno!

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni: