Bonapeti.rs»Recepti»Jela od Povrća»Janija»Prolećna janija sa zeljem i vilinim prstenom

Prolećna janija sa zeljem i vilinim prstenom

Rositsa PetrovaRositsa Petrova
Guru
7682275k225
Prolećna janija sa zeljem i vilinim prstenom
Fotografije: Rositsa Petrova
1 / 2
10/05/2022
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
60 min.
Porcije
4
"Prolećna janija sa zeljem i vilinim prstenom - vreme je za toplo raspoloženje kod kuće"

Potrebni sastojci

  • krompir - 4 - 5 komada, srednji
  • mladi luk - 1 vezica
  • šargarepa - 1 komad
  • zelje - 10 - 12 listova
  • vilin prsten - 100 g, svež
  • brašno - 1 supena kašika, prepečeno
  • ulje - 5 supenih kašika
  • aleva paprika
  • crni biber
  • so
  • divlja nana - sveža
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Isecite mladi luk, šargarepe i zelje.

Ogulite i isecite krompir na kockice.

Zagrejte ulje i u njemu prvo dinstajte luk i šargarepu zajedno sa malom vodom.

Čim luk omekša dodajte pečurke i njih kratko dinstajte.

Dodajte kašičicu prepečenog brašna, alevu papriku i crni biber i sipajte otprilike litar vode.

Čim janija provri, dodajte i krompir i posolite.

Ostavite na ringli da se krčka 20 minuta - dok krompir ne bude gotov.

Na kraju dodajte ulje i svežu divlju nanu i peršun.

Ostavite na ringli na još 5 minuta i vaša ukusna prolećna janija sa zeljem i vilinim prstenom je gotova.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: