Način pripreme
Narendajte na krupno rende glavicu luka i jednu veću šargarepu.
Narendajte takođe jedan paradajz, možete da koristite i iz konzerve.
Isecite zelje i kiseljak.
Zagrejte ulje i izdinstajte zajedno sa malo vode luk i šargarepe.
Čim omekšaju, dodajte paradajz i kuvajte prolećnu janiju 2-3 minuta.
Nakon toga dodajte dve vrste aleve paprike, biber, so i sipajte oko litar vode.
Ako volite pikantna jela, možete da dodate i ljutu papriku u ljuspama.
Čim jelo provri dodajte arpa testeninu i kuvajte na slaboj ringli 15 minuta.
Nakon toga dodajte isečeno zelje i kiseljak, kao i svežu nanu i selen.
Ostavite janiju da se krčka na ringli još 10 minuta.
Servirajte prolećnu janiju sa zeljem i kiseljakom toplu, sa strukom mladog belog luka.
Prijatno!