Način pripreme
1. Isecite teleće meso na parčiće i natrljajte ga biberom i maslinovim uljem. Prelijte vinom i ostavite u frižideru tokom 24 sata.
2. Izvadite meso na sobnu temperaturu 30 minuta, pre nego što počnete da ga kuvate.
3. U blender stavite da se samelju očišćeni luk, paprika, celer i paradajz. Šargarepe isecite na debele krugove ili parčiće.
4. Zagrejte ulje i u njemu zapržite sve povrće 4-5 minuta. Sipajte meso zajedno sa vinom, stavite so i alevu papriku, izmrvljenu ljutu papričicu i sipajte bujon. Ostavite janiju da se krčka na slaboj do umerenoj vatri sat i po vremena ili dok ne procenite da je meso mekano.
Proveravajte i dolivajte vodu ili još telećeg bujona u slučaju da se tečnost mnogo redukuje.
5. Petnaest minuta pre nego što isključite jelo stavite zamrznuti grašak da se skuva.
Pospite iseckanim peršunom i sa još soli i bibera ako je potrebno.
Poklopite poklopcem i ostavite tako 20 minuta, pre nego što servirate janiju sa teletinom i vinom.