Način pripreme
U jednu šolju sam stavila kašičicu šafrana sa 200 ml vrele vode. U šerpu se stavljaju pirinač, voda i so po ukusu. Kuva se dok ne uvri voda. Deset minuta pre nego što sam sklonila sa ringle, stavila sam jednu malu krpu preko šerpe, sa krajevima krpe van šerpe, i poklopila sam poklopcem da potpuno uvri voda.
Procedila sam šafran kroz cediljku, tečnost od šafrana sam sipala u pirinač i dodala tri kašike ulja. Ostavite šerpu još 5 minuta na toploj ringli ali isključenoj.
Počinjemo da mesimo mleveno meso, tako što izrendamo glavicu crnog luka u 250 grama mlevenog mesa, dodajemo so, biber, kurkumu i na kraju persijski miks. Mleveno meso dobro umesimo.
Stavite malo ulja u jedan tiganj i rukama rasporedite mleveno meso preko celog dna tiganja, kao veliku ćufticu. Nakon što se blago zaprži špatulom ili nožem isecite mleveno meso na trake. Ispržite dobro sa obe strane. Nakon što je mleveno meso gotovo, ispržite paprike i paradajz.