Način pripreme
Jaja umutimo sa uljem. Sipamo i kiselo mleko i ponovo promešamo. Brašno pomešamo sa praškom za pecivo i so. Sipamo smesu od jaja, mešamo da nema grudvica.
Spanać poparimo u vreloj vodi, ocedimo i sitno iseckamo. Testo podelimo na tri jednaka dela. U oceđeni deo dodajemo iseckani spanać, u drugu - alevu papriku, a treću ostavljamo tako.
Od svakog dela obliikujemo koru u kalupu za pečenje sa dnom koje se pomera, prečnika oko 20 cm, obložen papirom za pečenje.
Kore pečemo 15 minuta u ugrejanoj rerni na 180 stepeni. Ostavljamo da se ohladi i poravnamo dako je potrebno.
Maslac mutimo mikserom može i ručno. Dodajemo mrvljeni sir i krem sir i promešamo. Sipamo kuvani krompir, šargarepu, dodajemo šunku, špek kobasicu i masline, isečene na kockice, takođe i iseckanu mirođiju, stavljamo malo čubra. Promešamo lepo.
Na crvenu koru stavljamo polovunu nadeva.
Stavljamo zelenu koru i namažemo preostalim nadevom.
Poklopimo belom korom.
Slanu tortu stavljamo u frižider na nekoliko sati.
Prijatno!