Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Svinjetina»Šnicle»Svinjski vrat sa ćufticama na roštilju

Svinjski vrat sa ćufticama na roštilju

Svinjski vrat sa ćufticama na roštilju4 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
60 min.
Ukupno
120 min.
Porcije
4
"Mi vam kažemo da znate, najukusniji prilog za svinjski vrat su ćuftice na roštilju"

Potrebni sastojci

  • svinjsko meso - 1 kg, od vrata
  • mleveno meso - 1 kg, svinjsko ili teleće
  • so - po ukus
  • biber
  • kumin - 1 supena kašika
  • čubar
  • beli luk - u prahu, po želji
  • slanina - 50 g
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjsko meso od vrata sečemo na krupnije šnicle (4-5 komada). Svaku posipamo sa obe strane solju, biberom, kuminom i po želji prstohvatom belog luka u prahu.

Mleveno meso začinimo solju, biberom, čubrom i kuminom. Dobro promešamo rukama i zajedno sa šniclama ostavljamo u plehu, pokrivenom providnom folijom u frižideru na 2-3 sata dok ne upije mirise začina.

Ugrevamo roštilj, zapalimo ćumur, odozgo namažemo parčetom slanine. Poređamo šnicle i oblikovane ćuftice.

Pečemo sa obe strane dok ne bude gotov i dok ne dobiju lepu boju. Serviramo sa domaćom toplom pogačom i crnim vinom. Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: