Način pripreme
U posudi umutimo jaja sa šećerom, mešamo žicom. Dodajemo ulje, jogurt, kafu, kakao, promešamo i na kraju prosevamo brašno sa sodom i praškom za pecivo. Treba da dobijemo smesu za keks, koju sipamo na papir za pečenje, u pleh prečnika 20-22 cm.
Pečemo u umernenoj rerni na 170 stepeni 35 minuta, proveravamo čačkalicom za zube, treba da izađe suva iz testa. Vadimo koru, skidamo papir i reckastim nožem sečemo na dva dela.
Pripmremamo krem, prvo umutimo kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i belom čokoladom. Mutimo žicom, ne mikserom i ostavljamo na hladnom mestu. Ugrevamo sveže mleko sa šećerom, dodajemo rastvoren puding sa malo vode i mešamo dok se ne zgusne.
Skidamo, dodajemo maslac da se rastopi od toplote i ostavljamo krem da se ohladi.
Puding dodajemo u pavlaku kašik po kašiku, mešamo žicom dok ne dobijemo gladak krem, od njega odvajamo jednu šolju za premazivanje torte.
Na kraju dodajemo koru od pomorandže i izrendanu vaflu. Stavljamo koru na tacnu i četkom prelivamo sirupom od zove, namažemo kremom. Pokrivamo drugom prelivenom korom i namažemo čistim kremom, bez vafle.
Ostavljamo u frižideru da se stegne. Ukrašavamo perlicama, sečemo i serviramo!
Kažemo zdravo letu i jedemo sa zadovoljstvom!