Bonapeti.rs»Recepti»Deserti»Torte i Glazure»Čokoladna Torta»Kakao torta sa kafom i belim kremom

Kakao torta sa kafom i belim kremom

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4989k432
Kakao torta sa kafom i belim kremom
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
1 / 2
05/07/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
50 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
100 min.
Porcije
8
"Crno i belo - kakao kore i odličan beli krem"

Potrebni sastojci

  • kora
  • jaja - 3 komada, domaća
  • šećer - 1 šolja
  • ulje - 50 ml
  • jogurt - 140 ml, gust
  • kafa - 140 ml, instant, gotovo sa 1 kašičicom šećera
  • brašno - 180 g
  • kakao - 3 kašičice, taman
  • soda za hleb - 1 kašičica
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • krem
  • sveže mleko - 200 ml
  • šećer - 2 supene kašike
  • puding od vanile - za kuvanje, 1/2 paketa
  • maslac - 40 g
  • kisela pavlaka - 100 g
  • šećer u prahu - 2 ravne supene kašike
  • bela čokolada - 1 supena kašika
  • sirup od zove - 180 ml, razređen
  • šećerne perle - i srca za ukras
  • kore od pomorandže
  • čokoladne vafle - 1/2 izrendana
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutimo jaja sa šećerom, mešamo žicom. Dodajemo ulje, jogurt, kafu, kakao, promešamo i na kraju prosevamo brašno sa sodom i praškom za pecivo. Treba da dobijemo smesu za keks, koju sipamo na papir za pečenje, u pleh prečnika 20-22 cm.

Pečemo u umernenoj rerni na 170 stepeni 35 minuta, proveravamo čačkalicom za zube, treba da izađe suva iz testa. Vadimo koru, skidamo papir i reckastim nožem sečemo na dva dela.

Pripmremamo krem, prvo umutimo kiselu pavlaku sa šećerom u prahu i belom čokoladom. Mutimo žicom, ne mikserom i ostavljamo na hladnom mestu. Ugrevamo sveže mleko sa šećerom, dodajemo rastvoren puding sa malo vode i mešamo dok se ne zgusne.

Skidamo, dodajemo maslac da se rastopi od toplote i ostavljamo krem da se ohladi.

Puding dodajemo u pavlaku kašik po kašiku, mešamo žicom dok ne dobijemo gladak krem, od njega odvajamo jednu šolju za premazivanje torte.

Na kraju dodajemo koru od pomorandže i izrendanu vaflu. Stavljamo koru na tacnu i četkom prelivamo sirupom od zove, namažemo kremom. Pokrivamo drugom prelivenom korom i namažemo čistim kremom, bez vafle.

Ostavljamo u frižideru da se stegne. Ukrašavamo perlicama, sečemo i serviramo!

Kažemo zdravo letu i jedemo sa zadovoljstvom!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: