Uspešne galete bez glutena

08/03/2019
"Čim nestaju za manje od 15 minuta znači da nisu samo uspešne, nego i mnogo, mnogo ukusne "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije4
Skuvao je+1 Poeni
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano120
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom desmice3
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • brašno bez glutena - 2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • mlaka voda - 150 ml
  • kiselo mleko - 4 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1/4 kašičice
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • maslac - 100 g, mekan
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo brašno, toplu vodu, šećer i kiselo mleko.

Umutimo jaja i sipamo ih u smesu.

Promešamo dobro i dodajemo so, prašak za pecivo i maslac. Mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Ugrevamo aparat za galete i sipamo po malo od smese.

Pečemo galete dok ne dobiju zlatnu boju.

Po želji posipamo šećerom u prahu ili ukrašavamo čokoladom ili slatkom.slični recepti ovde

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Budi prvi, koji će postaviti komentar