Bonapeti.rs»Recepti»Pecivo»Galete»Uspešne galete bez glutena

Uspešne galete bez glutena

Milena AleksandrovaMilena Aleksandrova
Inovator
2063083867
Uspešne galete bez glutena
Fotografije: Anonymous
1 / 3
08/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
30 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
4
"Čim nestaju za manje od 15 minuta znači da nisu samo uspešne, nego i mnogo, mnogo ukusne"

Potrebni sastojci

  • brašno bez glutena - 2 šolje
  • jaja - 2 komada
  • mlaka voda - 150 ml
  • kiselo mleko - 4 supene kašike
  • šećer - 1 supena kašika
  • so - 1/4 kašičice
  • prašak za pecivo - 1 kašičica
  • maslac - 100 g, mekan
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo brašno, toplu vodu, šećer i kiselo mleko.

Umutimo jaja i sipamo ih u smesu.

Promešamo dobro i dodajemo so, prašak za pecivo i maslac. Mešamo dok ne dobijemo homogenu smesu.

Ugrevamo aparat za galete i sipamo po malo od smese.

Pečemo galete dok ne dobiju zlatnu boju.

Po želji posipamo šećerom u prahu ili ukrašavamo čokoladom ili slatkom.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: