Obredni kurban od ovčetine

Tanja RadmanovacTanja RadmanovacDžedaj238526
09/03/2019
"Kad ste se već odlučili za kurban od ovčetine obavezno morate da probate ovaj recept, nećete pogrešiti "
Priprema10 min.
Kuvanje90 min.
Ukupno100 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano110
  • Pregledi tokom meseca10
  • Pregledi tokom sedmice9
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • ovčetina - 1.5 kg, sa kostima
  • luk - 200 g
  • lovorov list - 1 - 2 komada
  • biber - 7 - 8 zrna
  • piment - 1 zrno
* merne jedinice

Način pripreme

Dobro operite ovčetinu i potopite u hladnu vodu najmanje 4 sata. Posle toga ga izvadite i stavite u odgovarajuću šerpu, pa ga prelijte hladnom vodom. Sačekajte da voda proključa, a zatim ga kuvajte na tihoj vatri, tako što s vremena na vreme sklanjate penu. Meso mora da se kuva bar 60 minuta.

Dodajte začine i sitno iseckani luk i kuvajte još 25 minuta.

Izvadite već skuvano meso, uklonite kosti i rasporedite u tanjire. Prelijte ga bujonom i poslužite vruće. Posipajte nanom po želji.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar