Bonapeti.rs»Recepti»Testenine»Lazanja»Ukusna lazanja sa piletinom i parmezanom

Ukusna lazanja sa piletinom i parmezanom

Ukusna lazanja sa piletinom i parmezanom
Fotografije: Veselina Konstantinova
2 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
75 min.
Porcije
8
"Lazanja, ko je rekao lazanja?"

Potrebni sastojci

  • kore za lazanju - 10 komada
  • sveže mleko - 900 ml
  • maslac - 50 g
  • brašno - 50 g
  • muskatni oraščić
  • biber
  • so
  • pileći bataci - 1 kg
  • paradajz sos - 300 g, domaći sa paprikama
  • gauda - 100 g
  • parmezan - 50 g
* merne jedinice

Način pripreme

Skuvajte batake dok meso ne počne da se odvaja od kosti. Odvojte ih, sklonite kožu i isecite na male komade. Začinite ih solju i biberom.

Napravite bešamel sos tako što topite maslac u odgovarajućoj posudi i dodate brašno. Uz neprestano mešanje pomoću žičane mutilice dodajte mleko. Mešajte dok se sos ne zgusne i sklonite s vatre. Začinite muskatnim oraščićem.

Namažite dno odgovarajuće posude za pečenje slojem bešamel sosa. Poređajte red kora za lazanju. Rasporedite sloj paradajz sosa i ponovo stavite kore.

Prelijte bešamelom, rasporedite pileće meso, stavite ponovo kore i zavšite bešamel sosom.

Ispecite u zagrejanoj rerni dok ne bude zlatasto. Pre nego što bude gotovo, pospite narendanom gaudom i parmezanom. Dopecite dok se ne istope.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: