Način pripreme
Prvo skuvamo samo iznutrice zeca i sečemo ih na sitno. Zagrevamo ulje u zapržimo unutra luk i pirinač (stavljamo ih zajedno). Kada pirinač postane hrskav i dobije žućkastu boju, dodajemo bujon od iznutrica (1 prema 3). Stavljam šolju pirinča i tri šolje bujona.
U tom trenutku dodajemo i isečene iznutrice. Kada blago počne da se zgušnjava, dodajemo so po ukusu, čubar, selen, zrna pimenta i biber. Kada se nadev zgusne, sklanjamo sa ringle i ostavljamo da se ohladi.
Uzimamo očišćenog zeca i punimo ga već mlakim nadevom. Zašivamo stomak, tako da ne iscuri. Ja uspevam da sakupim sav pirinač.
Uzimam jednu duboku šerpu i stavljam celog punjenog zeca unutra. Prekriva se vodom. Kuva se oko 2 sata ili dok meso ne počne da se kida.
Tako skuvanog punjenog zec stavljamo u posudu za pečenje i prelivamo jednom šoljom bujona u kome se kuvao. Stavljam i malo ulja, oko 20-30 ml, da kad bude gotov, mogu da prelijem pirinač sosom (bude sočnije).
Pečem oko 30 minuta u zagrejanoj rerni (240 stepeni) i prelivam obilno sosom, da ne zagori. Kada ga serviram, kidam malo mesa, stavljam sa strane pirinač i prelivam sosom u kome se pekao.