Način pripreme
Pirinač se opere u stavi u šerpu s vodom tek toliko da ga prekrije da provri. Nakon što pirinač provri ostavi se na ringli oko 7 minuta i sklanja se. Pirinač se opere hladnom vodom i procedi se.
Za to vreme se iseku srce i džigerica zeca. Isto tako se iseku i pečurke. Ostave se dve tri pečurke koje se seku na krupnije parčiće i stave se uz krompir preko zeca.
U tiganju se blago zaprže srce i džigerica isečeni na manje parčiće. Nakon toga dodaju im se iseckane pečurke. Ostave se da se dinstaju na ringli. Kad su pečurke skoro gotove dodaje se i pirinač.
Začini se čubrom, bosiljkom, ruzmarinom, solju i biberom. Smesa se promeša s vremena na vreme. Zec se opere i posoli.
Nakon što je smesa gotova, skloni se s ringle i njom se puni zec. Meni je ostalo malo smese i stavila sam je sa strane na zeca.
Krompir se opere i iseče. Stavi se sa strane pored zeca i pospe začinom za roštilj. Dodaju se i pečurke. Njima se pospe i zec.
Gotov zec se uvije u foliju i stavi u rernu da se peče na 180-200 stepeni oko 2 sata. Dvadesetk minuta pre nego što istekne vreme, sklanja se folija i ostavi se da se zec blago zapeče.