Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Zečetina»Pečeni zec»Ukusan zec punjen pirinčem i pečurkama

Ukusan zec punjen pirinčem i pečurkama

Sia RibaginaSia Ribagina
Šef kuhinje
6121512k
Ukusan zec punjen pirinčem i pečurkama
Fotografije: Sia Ribagina
1 / 6
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
60 min.
Kuvanje
180 min.
Ukupno
240 min.
Porcije
6
"Vreme je za jedan recept za sve poštovaoce zec punjen pirinčem i pečurkama, pečen na umerenoj temperaturi... već smo ogladneli"

Potrebni sastojci

  • zec - oko 1.5 kg
  • pečurke - 250 g
  • pirinač - 1 šolja
  • luk - 2 glavice crnog
  • aleva paprika - 1 kašika
  • maslinovo ulje - 5 kašika
  • biber
  • so
  • univerzalni začin - 1 kašičica
  • bujon - 3 šolje od pečuraka
  • nana - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

Pečurke i luk očistite i sitno iseckajte.

U tiganj sipajte 2 kašike maslinovog ulja i luk propržite dok ne dobije zlatastu boju, dodajte pečurke i pržite dok ne omekšaju. Pirinač operite i dodajte ga pečurkama i luku.

Promešajte, posolite, dodajte univerzalni začin, biber, nanu i propržite. Sipajte 2 šolje bujona, poklopite i dinstajte dok se pirinač napola skuva, povremeno mešajući.

Zeca operite i napunite pripremljenim nadevom, a zatim ga zašijte.

Preostalo maslinovo ulje pomešajte sa alevom paprikom, biberom i malo soli, pa dobijenom smesom dobro premažite punjenog zeca.

Stavite ga u veliku glinenu posudu, sipajte šolju bujona koji je ostao, pokrijte aliminijumskom folijom i pecite 3 sata u rerni na 160 stepeni. Pola sata pre nego što izvadite zeca iz rerne, sklonite foliju i vratite u rernu.

Kada se polako peče i dinsta, zec bude bolje pečen i meso mu bude mekše.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: