Dinstani zec sa sitnim lukom

Mariola PantelicMariola PantelicDžedaj67603
12/03/2019
"Strpljenje je majka - sa strpljenjem i ljubavlju sprema se najukusniji dinstani zec "
Priprema30 min.
Kuvanje220 min.
Ukupno250 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano12
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • zec - 1 komad
  • luk - 1 kg, sitan
  • belo vino - 3 šolje
  • piment - 4 - 5 zrna
  • biber - 10 - 15 zrna
  • beli luk - 2 - 3 glavice
  • so
  • ulje - 1 šolja
* merne jedinice

Način pripreme

Potopimo zeca u hladnoj vodi i 2 kašike sirćeta i ostavljamo ga da odstoji 24 sata. Nakon toga ga operemo i isečemo na porcije.

U šerpu ređamo red mesa, red luka i belog luka i tako dok se ne potroše. Odozgo stavljamo začine, so po ukusu, ulje i vino.

Stavljamo poklopac i zaptivamo ga testom. Kuvamo na tihoj vatri oko 2-3 sata.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar