Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i testa»Prlenke»Prlenke sa belim lukom u rerni

Prlenke sa belim lukom u rerni

Prlenke sa belim lukom u rerni
Fotografije: Veselina Konstantinova
1 / 3
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
45 min.
Porcije
5
"Ne postoji ništa ukusnije od prlenki sa belim lukom uz omiljeni obrok"

Potrebni sastojci

  • Za testo
  • brašno - 500 g, prosejano
  • jaja - 1 komad
  • kiselo mleko - 1 kantica
  • so - 1 supena kašika
  • šećer - 1 kašičica
  • kvasac - 1/2 kockice
  • ulje - 2 - 3 supene kašike
  • maslac - 2 supene kašike, za premazivanje
  • beli luk - 4 - 5 čena, presovan, za premazivanje
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u malo mlake vode, dodajte šećer i malo brašna. Promešajte i ostavite na toplom da bi se aktivirao.

U prosejanom brašnu napravite kladenac, sipajte kvasac i dodajte ostale sastojke. Umesite meko testo za prlenke. Ukoliko je potrebno, dodajte još brašna.

Oblikujte testo u loptu i prekrijte ga čistom krpom. Ostavite ga na toplom da naraste.

Gotovo testo premesite i izlomite na 4-5 lopte.

Razvijte svaku lopticu u okruglu pogaču i tako oblikujte sve prlenke. Ispecite u zagrejanoj rerni da se dobije zlatasta boja.

Pre kraja pečenja, obilno premažite aromatičnim uljem sa belim lukom. Prlenke sa belim lukom dopecite još 1-2 minute.

Po želji poslužite namaz od sira uz prlenke sa belim lukom u rerni.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: