Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa mesom»Divljač»Prepelice sa belim lukom u rerni

Prepelice sa belim lukom u rerni

N.AkifovaN.Akifova
Inovator
12946879
Prepelice sa belim lukom u rerni
Fotografije: N.Akifova
1 / 2
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
45 min.
Ukupno
65 min.
Porcije
4
"I pečene prepelice lete - ali samo iz tepsije u stomak, jer su ukusne i svi žele da ih probaju."

Potrebni sastojci

  • prepelice - 4 komada
  • paradajz - za ukras + krastavci
  • Za sos
  • so - 1 kašičica
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • maslac - 2 kašike
  • beli luk - 5 čena
  • biber - 1 kašičica
  • origano - prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Lep recept za meso prepelice.

Prepelice dobro očistimo i operemo da nigde ne ostane perje, zatim uzmemo posudu i dodamo ulje, so, biber, alevu papriku, origano i zgnječeni ili presovani beli luk.

Dobro promešajte smesu i premažite je po prepelicama iznutra i spolja i pecite u zagrejanoj rerni na 180 stepeni oko 45 minuta.

Pečene prepelice poslužite tople sa prilogom od povrća. U tu svrhu sam koristio paradajz i krastavce, ali možete koristiti bilo šta drugo.

Ukus ovih prepelica sa belim lukom u rerni postaje jedinstven.

Pogledajte i kako da napravite prepelice na lovački način i saznajte koji su začini pogodni za prepeličje meso.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: