Svinjski repovi sa kiselim kupusom i pirinčem

Svinjski repovi sa kiselim kupusom i pirinčem

17/03/2019
"Da li sada shvatate šta će prasetu rep - zato što se od njega priprema veoma ukusno jelo"
Priprema15 min.
Kuvanje120 min.
Ukupno135 min.
Porcije6
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano537
  • Pregledi tokom meseca8
  • Pregledi tokom sedmice6
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • svinjski repovi - 700 g
  • kiseli kupus - 1 glavica
  • pirinač - 3/4 šolje
  • aleva paprika - 1 supena kašika
  • ulje
* merne jedinice

Način pripreme

Svinjske repove operemo dobro i stavljamo u šerpu sa malo masti i vode i dinstamo.

Kiseli kupus sitno iseckamo i stavljamo na svinjske repove.

Kupus posipamo alevom paprikom, sipamo dve šolje vode, šerpu poklopimo i ostavljamo da se kuva.

Jelo periodično mešamo i ako je potrebno sipamo još ulja i vode.

Kad se kupus skuva, dodajemo oprani pirinač.

Kad pirinač nabubri i upije vodu, jelo prebacujemo u pleh i pečemo u rerni na 200 stepeni.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar