Pileća krilca sa boranijom iz rerne

17/03/2019
"Ovakve su seoske gozbe - jednostavne za pripremu, sa običnim sastojcima i u isto vreme tolikoooo ukusne "
Priprema20 min.
Kuvanje50 min.
Ukupno70 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano120
  • Pregledi tokom meseca2
  • Pregledi tokom sedmice2
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 570 g
  • so
  • biber
  • maslac - 50 g
  • ulje - 1 supena kašika
  • sos od paradajza - 250 g
  • voda - 150 - 180 ml
  • čubar
  • boranija - zamrznuta
  • so - po ukusu
  • majčina dušica - sveža
  • biber
  • luk - 1 glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Krilca operemo i osušimo. Posipam solju i biberom. U šerpi rastopimo maslac sa uljem na umerenoj vatri.

Pržimo krilca sa obe strane dok meso ne pobeli. Gotov sos od paradajza sipamo na dno pleha, odozgo poređamo krilca.

U istoj masti propržimo sitno iseckan luk sa malo soli. Sipamo šolju vode i dodajemo zamrznutu boraniju.

Mešamo dok ne popusti, začinimo začinima i sipamo između krilaca, mešamo kašikom da se pomešaju sa paradajz sosom.

Posipamo čubrom, krilca posipamo prstohvatom aleve paprike i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne ostanu na masti i dok pileća krilca ne budu gotova.

Serviramo sa čašom vina i strukom majčine dušice. Ukusno!

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar