Bonapeti.rs»Recepti»Jela sa Mesom»Piletina»Pileća krilca sa boranijom iz rerne

Pileća krilca sa boranijom iz rerne

VILI-Violeta MatevaVILI-Violeta Mateva
Autor
2k4989k432
Pileća krilca sa boranijom iz rerne
Fotografije: VILI-Violeta Mateva
2 / 4
17/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
20 min.
Kuvanje
50 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"Ovakve su seoske gozbe - jednostavne za pripremu, sa običnim sastojcima i u isto vreme tolikoooo ukusne"

Potrebni sastojci

  • pileća krilca - 570 g
  • so
  • biber
  • maslac - 50 g
  • ulje - 1 supena kašika
  • sos od paradajza - 250 g
  • voda - 150 - 180 ml
  • čubar
  • boranija - zamrznuta
  • so - po ukusu
  • majčina dušica - sveža
  • biber
  • luk - 1 glavica
* merne jedinice

Način pripreme

Krilca operemo i osušimo. Posipam solju i biberom. U šerpi rastopimo maslac sa uljem na umerenoj vatri.

Pržimo krilca sa obe strane dok meso ne pobeli. Gotov sos od paradajza sipamo na dno pleha, odozgo poređamo krilca.

U istoj masti propržimo sitno iseckan luk sa malo soli. Sipamo šolju vode i dodajemo zamrznutu boraniju.

Mešamo dok ne popusti, začinimo začinima i sipamo između krilaca, mešamo kašikom da se pomešaju sa paradajz sosom.

Posipamo čubrom, krilca posipamo prstohvatom aleve paprike i pečemo u ugrejanoj rerni na 180 stepeni dok ne ostanu na masti i dok pileća krilca ne budu gotova.

Serviramo sa čašom vina i strukom majčine dušice. Ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: