Bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Prlenke»Šarena integralna prlenka

Šarena integralna prlenka

Anelia TsonevaAnelia Tsoneva
Kuvar
41151497
Šarena integralna prlenka
Fotografije: Anelia Tsoneva
1 / 3
17/03/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
70 min.
Porcije
4
"I mi obožavamo prlenke, zato ćemo danas eksperimentisati sa ovom integralnom"

Potrebni sastojci

  • integralno brašno - 200 g
  • brašno - 200 g, belo
  • kvasac - 1 kesica, suv
  • voda - 150 ml, mlaka
  • šećer - 1 kašičica
  • voda - koliko upije
  • so - 1/2 kašičice
  • maslac - 2 supene kašike
  • sir - 150 g
  • aleva paprika - 1 kašičica
  • šarena so - 1 kašičica
  • čubar - 1 kašičica
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi pomešamo brašno sa solju i napravimo udubljenje. U čaši rastvorimo kašičicu šećera u 150 ml vode, ne vrele i sipamo kesicu suvog kvasca.

Kad se kvasac rastvori i prestane da raste sipamo smesu u udubljenje. Mešamo neprestano i dodajemo lagano toplu vodu dok ne dobijemo glatku smesu, malo gušću od boze.

Nauljamo odgovarajući pleh i pospemo brašnom. Sipamo testo u pleh i ravnomerno rasporedimo po celoj površini. Pospemo sitno izmrvljenim sirom i ostavimo testo na toplom da nadođe nekoliko sati.

Kad se testo udvostruči, čak i utrostruči uključujemo rernu na 200 stepeni i pečemo dok se ne stegne prlenka, ali ne treba da bude potpuno gotova. Pomešamo maslac sa začinima - šarenom soli, alevom paprikom i čubrom.

Četkom lepo namažemo prlenke i nastavljamo da pečemo dok ne dobiju šarenu koricu. Naprskamo ih vodom i uvijemo krpom. Kad omekša, servirajte toplu.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: