Prlenke sa sirom

Fat BertaFat Berta
Džedaj
64617150
Prlenke sa sirom
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 4
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
30 min.
Kuvanje
25 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
12
"To nam se sviđa kod prlenki - odgovaraju bilo kakvom doručku, ali mogu da zamene i hleb za ručak ili večeru. A možete da ih jedete i tek onako - bez povoda!"

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 300 g belo
  • brašno - obično oko 250 g
  • kukuruzno brašno - 100 g
  • voda - 200 ml, topla
  • kiselo mleko - 150 ml
  • ulje - 4 kašike
  • kvasac - 20 g
  • so - 1 i 1/2 kašičica
  • šećer - 1 kašičica
  • za nadev
  • kačkavalj - po želji
  • sir
  • za premazivanje
  • maslac - kravlji
* merne jedinice

Način pripreme

Rastvorite kvasac u toploj vodi sa malo šećera i sačekajte da se aktivira. Zajedno sa svim vrstama brašna, kvascem, kiselim mlekom, uljem, preostalim šećerom i solju umesite elastično testo. Ostavite ga da naraste oko 40 minuta u posudi koju ste prekrili krpom.

Nakon tog vremena premesite testo i od njega oblikujte 12 jednakih lopti. Svaku loptu razvaljajte na površini, koju ste premazali uljem. U sredinu kruga stavite malo izmrvljenog sira, a po želji, možete dodati i rendani kačkavalj. Preklopite testo preko nadeva i razvaljajte ih još jednom da budu tanke.

Sve prlenke sa sirom ispecite u zagrejanom suvom tiganju. Gotove prlenke sa sirom odmah premažite sa malo maslaca.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: