bonapeti.rs»Recepti»Hleb i Testa»Prlenke»Prlenka sa susamom

Prlenka sa susamom

Toni AleksovToni Aleksov
Džedaj
3k
691
371
Prlenka sa susamom
Fotografije: K.Georgieva
1 / 4
19/01/2019
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema20 min.
Kuvanje25 min.
Ukupno45 min.
Porcije5
"Jedna prlenka, koja će biti dovoljna za celu porodicu"

Potrebni sastojci

  • brašno - oko 1 kg
  • kvasac - 1 kocka
  • šećer - 1 kašičica
  • so - 1 kašičica
  • ulje - 6 kašika
  • voda - oko 300 ml, topla
  • susam - 1 pakovanje
  • jaja - 1 komad
* merne jedinice

Način pripreme

Kvasac stavite u posudu, dodajte šećer i vodu. Dobro promešajte i dodajte ulje i so.

Brašno prosejte u odgovarajuću posudu i napravite udubljenje u sredini brašna. Dodajte malo po malo od tečne smese sa kvascem i umesite testo. Testo ostavite da naraste oko 30 minuta.

Nakon toga, testo razvucite u pleh na ne previše debelu koru. Premažite testo umućenim jajetom (nemojte da odvajate žumance ili belance) i pospite ga susamom. Ako ne volite susam, možete da pospete sir.

Pecite na 200 stepeni u rerni sa uključenim ventilatorom oko 20 - 25 minuta. Dobićete proizvod od testa koji je između prlenke i tanke pogače.

Pleh, koji odgovara ovoj količini testa je dimenzija 42 x 37 sm.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni: