Patlidžan punjen kuskusom, povrćem i fetom

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
10k
103
706
18/03/2019
"Kod nas je punjeni patlidžan sinonim sjajnog ukusa i arome - probajte i uverićete se i sami "
Priprema40 min.
Kuvanje40 min.
Ukupno80 min.
Porcije10
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano195
  • Pregledi tokom meseca15
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • kuskus - 400 g
  • patlidžan - 10 komada, srednje veliki
  • crni luk - 3 glavice
  • šaragrepa - 300 g
  • sivrija - 3 komada (1 za nadev i 2 za dekoraciju odozgo)
  • tikvica - 1 komad
  • paradajz - 3 - 4 komada
  • beli luk - 5 - 6 čenova
  • mirođija - 1 vezica
  • peršun - 1 vezica
  • ulje - 150 ml
  • so - po ukusu
  • biber - po ukusu
  • feta - 300 g
  • pesto od peršuna - po želji
* merne jedinice
Punjeni Patlidžan

Način pripreme

Patlidžan se oljušti na ivice pomoću ljuštilice za povrće. Ne sklanjamo dršku. Svaki sečemo na dve polovine. Stavljamo ih u duboku posudu sa posoljenom vodom na oko sat.

Vadimo ih i ređamo u posudu za pečenje. Posipamo sa malo ulja, sipamo oko šolju vode, uvijamo folijom i stavljamo u rerni, dok ne omekša. Vadimo i sklanjamo foliju. Kašikom pažljivo pravimo gnezdo za nadev na svakoj polovini patlidžana.

Skuvamo kuskus u posoljenoj vodi, operemo i ocedimo.

U šerpi zapržimo isečene na sitne kocke luk i šaragrepu. Dodajemo iseckan beli luk, papriku i tikvicu. Začinjavamo solju i biberom.

Povrće treba da ostane blago hrskavo. Dodajemo kuskus, isečene zalene začine i dobro promešamo. Ako je neophodno dodatno začinjavamo solju.

Punimo patlidžane prirpemljenim nadevom. Odozgo ređamo tanke kolutove oljuštenog paradajza i paprike. Stavljamo po pločicu fete i zapečemo

Dekorišemo peršunom ili pestom od peršuna.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar