Način pripreme
Operite patlidžane i prepolovite ih na dva dela po dužini.
Napravite romboidne proreze na svakoj polovini, stavite ih u tepsiju i pospite uljem.
Patlidžane pecite u prethodno zagrejanoj rerni na 200 stepeni otpriike 30 minuta dok ne omekšaju.
Za to vreme zalijte kuskus vrelom vodom, dodajte malo soli i poklopite.
Ogulite paradajz, rasecite ga, izvadite semenke i naseckajte ga na kockice.
Izvadite patlidžane iz rerne i pažljivo ih izdubite kašikom.
Izmešajte naseckanu na kockice unutrašnjost patlidžana, oceđeni kuskus i paradajz.
Začinite origanom, solju i crnim biberom.
Napunite patlidžane, pospite ih iskidanom mocarelom i pecite još otprilike 10-15 minuta.
Patlidžan punjen marokanskim kuskusom i mocarelom garnirajte mlečnim sosom od belog luka i uživajte.
Ako imate više patlidžana pri ruci i pitate se šta da spremite, probajte naše predloge za salatu sa patlidžanom, musaku od patlidžana ili rolnice od patlidžana.