Bonapeti.rs»Recepti»Predjela»Punjeni Paradajz»Paradajz punjen kuskusom

Paradajz punjen kuskusom

Yordanka KovachevaYordanka Kovacheva
Autor
3k80916k1k
Paradajz punjen kuskusom
Fotografije: Yordanka Kovacheva
1 / 5
03/03/2020
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Ukupno
15 min.
Porcije
4
"Ne verujemo da čovek može da ima više od jednog omiljenog recepta za punjeni paradajz, ne i kada je izabrao baš ovaj za omiljeni"

Potrebni sastojci

  • kuskus - 200 g
  • pileći bujon - 200 - 220 ml
  • maslinovo ulje - 3 - 4 kašike
  • limeta - 1 komad, sok
  • orasi - 20 - 30 g
  • paradajz - 4 komada, srednji, mesnati
  • paprika - 1 komad, zelena
  • divlji luk - 14 finih strukova
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

Za pravljenje ovog predjela koristim mesnati paradajz. Idealni su kruškaste sorte rega.

Naparim dobro marokanski kuskus u vrućem pilećem bujonu. Nakon 3-4 minuta je nabubreo.

Za to vreme izdubim semenke paradajza i mesnati deo iseckam na sitno.

Izdubljene čamčiće paradajza posolim veoma blago i okrećem na kuhinjski ubrus.

Gotov kuskus posipam maslinovim uljem i promešam, da zrnca budu krhka. Ostavljam da se ohladi.

Zelenu papriku iseckam i zajedno sa unutrašnjosti paradajza, sokom od limete i soli po ukusu stavljam u kuskus.

Mešam dobro i punim paradajz.

Punjeni paradajz odozgo posipam iseckanim orasima i aromatičnim divljim lukom.

Veoma lako i ukusno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: