Način pripreme
Paprike se očiste od unutrašnjosti i operu se. Ređaju se preko kuhinjskog ubrusa da se ocede. Luk se iseče na krupno.
U posudi se pomešaju mleveno meso, pirinač, isečen luk. Začinjava se solju po ukusu, biberom, čubrom. Mleveno meso se dobro zamesi.
Dobijenom smesom se pune paprike. U duboku posudu za pečenje se stavljaju strukovi čubra. Pomoću njih se pravi rešetka na dnu posude.
Paradajz se seče na kocke i stavlja se preko čubra. Odozgo se ređaju punjene paprike. Prelivaju se vodom, teko toliko da ih pokrije.
Poređane paprike se poklapaju tanjirom i stavljaju u rernu na 200 stepeni. Peku se oko 40 miinuta. Nakon što su gotove paprike se vade iz rerne.
Sklanja se tanjir koji pritiska paprike. U odvojenoj posudi se umute jaja sa kiselim mlekom. Ovom smesom se prelivaju paprike i vraćaju se u rernu na još 10-15 minuta.