Pileća šnicla od bataka na žaru

Mariola PantelicMariola Pantelic
Džedaj
9k
96
599
19/03/2019
"Aroma pileće šnicle na žaru za muškarce je kao aroma skupog francuskog parfema za žene "
Priprema20 min.
Kuvanje35 min.
Ukupno55 min.
Porcije4
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano128
  • Pregledi tokom meseca0
  • Pregledi tokom sedmice0
  • Rejting4 od 5

Potrebni sastojci

  • pileći batak - 4 komada
  • paradajz - 3 komada
  • luk - 1 glavica
  • soja sos
  • univerzalni začin - začin za piletinu
  • biber
  • med - 1 kašičica
  • ulje
  • so
  • peršun
* merne jedinice

Način pripreme

Ohlađene batake odvojte od kostiju oštrim nožem. Ako su veći blago ih istucajte. Pospite sa malo bibera.

Rastvorite med sa soja sosom, kašikom vode, začinom za piletinu i malo ulja.

Ovom marinadom namažite šnicle i ostavite oko jedan sat da upiju.

Razgorite žar i sačekajte da postane umeren, nakon toga stavite šnicle da se peku, okrećući sa obe strane. Garnirajte s paradajzom i lukom i servirajte tople.

Rejting

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar