Način pripreme
Šniclu od bataka skinite nožem, operemo i posolimo.
Od soja sosa, maslinovog ulja i začina pravimo marinadu u posudi.
Pileću šniclu uvaljamo u marinadu, pokrijemo posudu poklopcem i ostavimo da se šnicla marinira na hladnom mestu najmanje 2 sata.
Mariniranu šniclu pecite u mini rerni na 190 stepeni 30 minuta, u vatrostalnoj posudi obloženoj papirom.
U isto vreme oljuštimo krompir, operemo ga i isečemo na kriške.
Kuhajte ga na pari u multikuleru, program kuvanja na pari.
Čim krompir omekša, izgnječite ga odgovarajućim priborom u pire u činiji, dodajte maslac, so, beli luk u prahu i toplo, sveže mleko.
Pileću šniclu poslužite toplu na pire krompiru.
Šniclu od pilećeg bataka sa pireom sa ukusom belog luka prelijte preostalim sosom posle pečenja!
Prijatno!