Bonapeti.rs»Recepti»Riba»Pržena Riba»Oslić sa specijalnim pohovanjem

Oslić sa specijalnim pohovanjem

Oslić sa specijalnim pohovanjem
Fotografije: Mariana Petrova Ivanova
1 / 3
18/12/2018
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
15 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
55 min.
Porcije
4
"Da samo znate koliko je ukusna i koliko piva pije - nećete moći da dočekate da je probate"

Potrebni sastojci

  • oslić - 4 fileta
  • jaja - 3 komada
  • peršun - 1 vezica
  • ementaler - 150 g, narendan
  • brašno
  • so
* merne jedinice

Način pripreme

U posudi umutite jaja. Dodajte ementaler i sitno isečen peršun. Promešajte dobro.

Operite i osušite riblje filete. Stavite so sa obe strane.

Uvaljajte prvo u brašno, a nakon toga u smesu od jaja, pazeći da se po filetu zalepi kačkavalj i peeršun.

Ispržite ribu sa obe strane dok ne dobije prijatnu zlatastu preplanulost na srednje jakoj ringli.

Servirajte sa salatom od kuvanog krompira.

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

5
51
40
30
20
10
Oceni: