Paprike punjene suvim grožđem i žitom

22/03/2019
"Samo mislite da sre probali ukusne pinjene paprike do sada. Jedan zalogaj naših paprika sa suvim grožđem i pšenicom će vam pomutiti um "
Priprema15 min.
Kuvanje30 min.
Ukupno45 min.
Porcije2
Skuvao je+1 poen
Budi prvi koji je skuvao
  • Ukupno pregledano192
  • Pregledi tokom meseca5
  • Pregledi tokom sedmice1
  • Rejting5 od 5

Potrebni sastojci

  • paprike - 4 - 5 komada, crvene
  • suvo grođže - 100 g
  • luk - 1 glavica, zreo
  • šargarepa - 120 g
  • beli luk - 3 čena
  • pšenica - izmrvljena
  • ulje - 5 supenih kašika
  • so - 1 kašičica
  • biber - 1 prstohvat
  • čubar - 1 prstohvat
* merne jedinice

Način pripreme

Pšenicu skuvamo dok ne bude gotova i ocedimo od vode. Isečemo šargarepu i luk, dinstamo na tihoj vatri oko 5 minuta.

Dodajemo suvo grođže, kuvanu pšenicu, izgnječen beli luk i isečeni peršun.

Smesu posolimo i začinimo po ukusu.

Paprike operemo, očistimo od semenki, izbušimo viljuškom i punimo smesom. Ređamo u pleh sa malo ulja i jedan prst vode. Pečemo na srednjeoj rešetki na 200 steepni.

Rejting

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Oceni:

Komentari

Pošalji

Budi prvi, koji će postaviti komentar