Bonapeti.rs»Recepti»Glavna Jela»Punjene Paprike»Paprike punjene kus-kusom i suvim grožđem

Paprike punjene kus-kusom i suvim grožđem

veronnika_pavlovaveronnika_pavlova
Šegrt
4111888
Paprike punjene kus-kusom i suvim grožđem
Fotografije: veronnika_pavlova
1 / 3
04/12/2023
Omiljeno
Skuvaj
Dodaj
Prijavi
Priprema
40 min.
Kuvanje
40 min.
Ukupno
80 min.
Porcije
4
"Napunite paprike ovim drugačijim nadevom i videćete zadovoljstvo promene"

Potrebni sastojci

  • paprike - 6 komada, crvene
  • luk - 1 glavica
  • kus - kus - 250 g
  • voda - 300 ml
  • suvo grožđe - 2 kašike
  • maslinovo ulje - 2 kašike ili ulje
  • kravlji maslac - 2 kašike.
  • kačkavalj - 200 g rendani
  • biber
  • aleva paprika
  • so - po ukusu
* merne jedinice

Način pripreme

Kuskus je omiljeno varivo i doručak iz detinjstva, posebno kada smo ga jeli sa sirom i šećerom, ali je u moderno vreme odličan dodatak punjenim paprikama, a po meni je ukusniji od pirinča.

Predlažem da isprobate ovaj divan i zanimljiv recept, od kojeg ćete vi i vaši gosti polizati prste!

Paprike dobro operemo i pažljivo isečemo po dužini da se mogu puniti. Uklanjamo im seme, ali zadržavamo drške. Crni luk sitno iseckajte i dinstajte na srednjoj vatri u šerpi sa maslacem dok ne omekša.

Počinjemo da potapamo kus-kus. U manjoj šerpi prokuvajte 300 ml vode, dodajte prstohvat soli i sklonite sa vatre. U to sipajte kus-kus i ostavite da nabubri nekoliko minuta.

Nakon što je kus-kus dobro omekšao, dodajemo mu suvo grožđe koje se može unapred sitno iseckati ili ostaviti celo.

Dodajte malo ulja, alevu papriku i biber. Stavljamo i luk pržen na maslacu. Promešajte smesu i njome punite paprike. Ređamo ih u nauljeni pleh i pečemo u zagrejanoj rerni na 200 stepeni oko 40 minuta.

Pre nego što budu potpuno gotove, ukusne punjene paprike odozgo posipamo rendanim kačkavaljem i još malo pečemo dok ne porumeni. Paprike punjene kus-kusom i suvim grožđem služimo tople.

Prijatno!

Facebook
Omiljeno
Twitter
Pinterest

Rejting

4
50
41
30
20
10
Oceni: