Način pripreme
Od navedenih proizvoda umesiti testo, malo je lepljivo, ali ne dodavati više brašna. Umotamo ga providnom folijom i ostavimo da se diže oko pola sata.
Za to vreme naseckamo proizvode za nadev i dinstamo na ulju. Za ukus se dodaje suvi bosiljak, može biti i svež.
Dignuto testo pomešamo sa malo brašna i podelimo na dva dela. Ravijemo ih u ovalne kore, radimo rukama i namažemo lepom ljutenicom. Na vrh rasporedite fil.
Zatvaramo kalcone picu i pritisnemo ivice drškom viljuške. Prelijte veganske pice sa malo ljutenice i ulja. Peći na papiru za pečenje. Na 180 stepeni bez ventilatora, do zlatne boje. Ohladite i poslužite.
Napomena: Po želji možete povećati količinu proizvoda za punjenje. Možete i da promenite sastav.
Ova veganska kalcone pica je veoma ukusna i ni po čemu ne odstupa od originalnog recepta. Idealna tokom posta.